Αναζητηση στον ιστότοπο

Ιδεες και προτασεις για το νεογεννητο μωρο σας

2009-11-06 23:57

Το μωρό σας τους πρώτους μήνες της ζωής του θα πρέπει να μένει μαζί σας αλλά αργότερα δηλαδή όταν θα αρχίσει να κοιμάται όλη τη νύχτα χωρίς διακοπές, θα μπορεί να έχει δικό του δωμάτιο, το δικό του χώρο.

Και έτσι γονείς ήρθε η ώρα για να αγοράσετε κάποια πράγματα πιο εξειδικευμένα, πράγματα που θα κάνουν το μωρό σας από την πρώτη κιόλας στιγμή να αισθανθεί όμορφα στο χώρο που εσείς με τόση αγάπη και φροντίδα του ετοιμάσατε. Πολλοί γονείς θεωρούν τη διαδικασία για τον εξοπλισμό του δωματίου του μωρού τους τόσο δημιουργική, τόσο απολαυστική˙ ιδιαίτερα αν αυτό είναι το πρώτο τους παιδί! 

Σ’ αυτή την περίπτωση φρόνιμο θα ήταν να ρωτήσετε φίλους ή και συγγενείς, οι οποίοι θα σας συμβουλέψουν για το τι τους φάνηκε πιο χρήσιμο και πολύ πιθανόν να προσαρμόστε τις ιδέες τους, τις συμβουλές τους στο δικό σας τρόπο ζωής. Επιπροσθέτως, μια επίσκεψη στα μαγαζιά με βρεφικά / παιδικά είδη θα σας βοηθήσει να πάρετε τις τελικές αποφάσεις. Εκεί θα βρείτε μεγάλη πικοιλία βρεφικών / παιδικών ειδών και πιστεύουμε ότι θα είστε σε θέση να ξεκαθαρίσετε τα χρηστικά από τα μη χρηστικά αντικείμενα.

Αρχικά τα πιο απαραίτητα είναι: το μέρος που θα κοιμάται, τα ρούχα του, οι πάνες του και τα σκεύη του φαγητού, αλλά μεγάλη προσοχή από μέρους σας σε ό,τι αγοράσετε. Βεβαιωθείτε για την ασφάλεια του μωρού σας.

Σχεδιάζοντας το παιδικό δωμάτιο, θα πρέπει να έχετε πάντα υπ΄ όψη σας ότι σύντομα το μωρό σας θα είναι σε θέση να κινείται, άρα:

  • Επίπλωση : Να μην υπάρχουν αιχμηρές γωνίες στα έπιπλα και να είναι σταθερά ώστε να μην μπορεί το μωρό να τα αναποδογυρίσει. 
  • Πάτωμα : Διαλέξτε ένα αντιολισθητικό χαλί για το πάτωμα ή ένα ανάλογο δάπεδο.
  • Ασφάλεια : Μήπως χρειάζεται να βάλετε κάγκελα και κλειδαριές στα παράθυρα;
  • Ψυχαγωγία : Τα παιχνίδια πρέπει να φυλάσονται στο πάτωμα, ώστε να μπορεί να τα φτάνει χωρίς να τεντώνεται.
  • Φωτισμός : Διαλέξτε φωτιστικά οροφής ή επιτοίχια, και ο λόγος είναι για να μην υπάρχουν καλώδια στο δωμάτιο.
  • Θερμοκρασία : Μην ζεσταίνετε πάρα πολύ το δωμάτιο του μωρού. Η υπερθέρμανση του χώρου θεωρείται ένας από τους παράγοντες κινδύνου για το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου των νεογνών.

 Βασικός εξοπλισμός για την καθαριότητα, τον ύπνο και τη βόλτα του μωρού σας.

Μπανιέρα για μωρά : στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά είδη μπανιέρων που εξυπηρετούν κάθε σας ανάγκη.

Σφουγγάρι φυσικό : είναι απαραίτητο γιατί δεν ερεθίζει την απαλή και καθόλα ευαίσθητη βρεφική επιδερμίδα.

Μπουρνούζι ή μια μεγάλη βαμβακερή πετσέτα : θα σας βοηθήσει στο μπανάκι του μωρού σας καθώς και θα το κρατήσει ζεστό αμέσως μετά από αυτό.

Λοσιόν για βρέφη ή κρέμα : η ευαίσθητη επιδερμίδα του μωρού έχει ανάγκη από ενυδάτωση με αγνά υλικά.

Βούρτσα μαλλιών και ψαλιδάκι με στρογγυλεμένες άκρες : όσο και αν σας ακούγεται παράξενο, μία απαλή βούρτσα θα σας βοηθήσει να «χτενίσετε» τα μαλλάκια του αλλά και το ψαλιδάκι θα σας βοηθήσει να κόβετε τα νυχάκια του γρήγορα και ακίνδυνα μιας και όλοι μας γνωρίζουμε ότι τα νυχάκια των μωρών μεγαλώνουν με γοργούς ρυθμούς και πολλές φορές ευθύνονται για τις γραντζουνιές στο ευαίσθητο προσωπάκι τους. 

Πορτ-μπεμπέ, καλαθούνα, ριλάξ : πολλοί γονείς τα θεωρούν μια καλή ιδέα για το αρχικό στάδιο της ζωής του μωρού τους, χρησιμοποιώντας τα αντί για κούνια αλλά και σαν μέσο μεταφοράς.

Κούνια, κούνια-καναπές : μια καλή λύση μέχρι το μωρό σας να γίνει 4-5 ετών.

Στρώμα ορθοπεδικό με αδιάβροχο κάλυμμα: θα βοηθήσει το μωράκι σας να έχει καλή θέση σώματος απολαμβάνοντας μ΄αυτό τον τρόπο έναν ήρεμο ύπνο.

Σεντόνια, κουβέρτες : βαμβακερά σεντονάκια και ακρυλικές / πικέ κουβερτούλες θα παρέχουν στο μωράκι σας σωστή θερμοκρασία.

Συσκευή ενδοεπικοινωνίας : πολύ σημαντικό να υπάρχει σε κάθε σπίτι μιας και κάνει την επαφή γονέα-μωρού άμεση χωρίς να βρίσκονται στον ίδιο χώρο παρέχοντας ασφάλεια και στους δύο. 

 ενδοεπικοινωνία για μωρά με κάμερα

Κάθισμα αυτοκινήτου : απαραίτητο για την ασφάλεια του μωρού σας. Δεν πρέπει να λείπει από κανένα αυτοκίνητο όπου υπάρχει μωρό!!

Καρότσι, μάρσιπος : ανάλογα με την ηλικία του μωρού σας αλλά και τις ανάγκες του γονέα, στην αγορά υπάρχουν πάρα πολλοί τύποι καροτσιών αλλά και μάρσιπων. 

 

Πισω

Συμβουλές για την ατομική ασφάλεια σας

Ασφαλεια μωρου

2009-10-16 22:40
Η γέννηση ενός νέου μέλους της οικογένειας φέρνει χαρά και ευτυχία στους γονείς. Όμως με το πρώτο κλάμα του φέρνει ανησυχία και ανασφάλεια στην μητέρα και στον πατέρα για το τι πρέπει να κάνουν για να τον προστατέψουν και να είναι ασφαλές. Έτσι τους γεννιούνται διαφορά ερωτήματα όπως: - Θα πρέπει να μην κοιμούνται καθόλου για να επιβλέπουν και να...
>>

Προστασια των οδηγων την ωρα που οδηγουν

2009-10-04 21:25
    Μέσω πολλών εκθέσεων του υπουργείου μεταφορών καθώς και διαφόρων ερευνών σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους, τα αποτελέσματα είναι ότι ένας σημαντικός παράγοντας της πρόκλησης αυτών των τροχαίων ατυχημάτων, είναι το γεγονός ότι ο οδηγός αποκοιμήθηκε ενώ οδηγούσε! Αυτό οφείλετε στην προσπάθεια πολλών οδηγών...
>>

Αυξηση των ληστειων στους δρομους

2009-10-05 21:07
   Πολλά ειδησεογραφικά άρθρα με αστυνομικά νέα έχουν για τίτλους, σε καθημερινή σχεδόν βάση, «Σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν σήμερα στο κέντρο της πόλης μας» ή «Σαν σκηνή από αστυνομική ταινία έμοιζε η σημερινή ληστεία στο....» ή «Ενοπλη ληστεία με δράστες δύο αλλοδαπούς και έναν νεκρό» ή «άγνωστοι απήγαγαν παιδάκι προσχολικής ηλικίας...
>>

Τροποι για ησυχο υπνο μωρου και γονεων

2009-10-24 17:21
  Από την γέννηση του μωρού ως την ηλικία των τριών μηνών, οι συνήθειες του ύπνου του θα μεταβάλλονται συνεχώς. Σίγουρα θα σας έρχετε στην σκέψη σας η εποχή που δεν υπήρχε το βρέφος, όταν κοιμόντουσαν οι γονείς όλη την νύχτα χωρίς διακοπή και ξυπνούσαν φρέσκοι και ξεκούραστοι το επόμενο πρωί. Οι αναμνήσεις αυτές έχουν παρέλθει, τουλάχιστον...
>>

Παιχνίδι και ασφάλεια του παιδιού

2009-11-01 13:23
Το μωρό σας από την πρώτη στιγμή της γέννησης του βλέπει τους γονείς σαν το κέντρο του κόσμου του. Όμως σταδιακά, μεγαλώνοντας αποκτά εμπειρίες και συνείδηση για τον εαυτό του. Θα αρχίζει να επεκτείνει την συμπάθεια και το ενδιαφέρον του και για άλλους ανθρώπους καθώς και παιδάκια. Παρότι δεν μπορείτε να κάνετε φίλους για λογαριασμό του, έχετε την...
>>
1 | 2 >>

Συναγερμοί και συστήματα ασφαλείας σε προσιτές τιμές

Το e-shop υλοποιήθηκε από Webnode