Αναζητηση στον ιστότοπο

Συναγερμοι, τι πρεπει να γνωριζετε πριν αγορασετε

2010-05-11 10:41

συναγερμοι σπιτιων τιμεςΣήμερα που διανύουμε την εποχή της οικονομικής κρίσης με αποτέλεσμα  την αύξηση της ανεργίας και της εγκληματικότητας ο απλός πολίτης θα πρέπει να προστατέψει την κατοικία του, το γραφείο του , τις κτηριακές εγκαταστάσεις από κακόβουλες ενέργειες, βανδαλισμούς και κλοπές. Έτσι στον πολίτη  γεννιέται το αίσθημα της ανασφάλειας για την διαφύλαξη της υλικής περουσίας του όσο και για την σωματική ακεραιότητα της οικογένεια του και την δικιά του.

Οι επίδοξοι ληστές έχουν φτάσει στο σημείο να διεισδύουν στα σπίτια και τα καταστήματα και να διακινδυνεύουν ακόμα και κάποια συνάντηση με τους ιδιοκτητές για περισσότερο και εύκολο κέρδος. Στατιστικά με τον ρυθμό που αυξάνεται η εγκληματικότητα, σε λίγο θα είναι σίγουρο ότι θα κτυπήσουν και τον δικό σου χώρο. Τότε σίγουρα την αμέσως επόμενη ημέρα θα τοποθετήσεις ένα σύστημα συναγερμού. Ποιο προτιμότερο δεν είναι η πρόβλεψη;

Ο συναγερμός είναι ένα συστήμα ασφαλείας που αποτρέπει τους ληστές να πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους. Η προστασία ενός σπιτιού απέναντι σε προσπάθειες των διαρρηκτών δεν είναι απλή υπόθεση. Χρειάζεται να υπάρχει όσο γίνεται μια καλά σχεδιασμένη μελέτη που να μπορεί να υπολογίζει συνδυασμό μετρών ασφαλείας σε περίπτωση που υπάρξει αστοχία ενός απο τα συστήματα και να υπάρχει δικλείδα προστασίας. Όταν υπάρχει ένα σύστημα συναγερμού λειτουργεί αποτρεπτικά για τους διαρρηκτές σε αντίθεση με μία οικία που είναι απροστάτευτη και αποτελεί πόλο έλξης για τον διαρρήκτη. Ένα ολοκληρωμένο σύστημα συναγερμού αποτελείται από συσκευές που ανιχνεύουν ανθρώπινες κινήσεις και ανάλογα με τις εντολές που του έχουμε καταχώρηση ενεργεί.

Ο συναγερμός που επιθυμείτε για το σπίτι σας ή την επιχείρηση σας, θα πρέπει να γνωρίζετε από τι θα αποτελείτε. Η επιλογή δεν είναι απλή και μονοσήμαντη υπόθεση. Σήμερα στην αγορά διατίθονται  πολλές διαφορετικές προτάσεις που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις και μπορούν και δίνουν μια αξιόπιστη λύση. Ένα ολοκληρωμένο σύστημα που αποτελείται από τον συναγερμό με τα παρελκόμενα του για κάθε υποψήφιο είναι διαφορετικός αφού προσαρμόζεται ανάλογα με το χώρο σας.

Συνήθως όμως η δομή ενός συναγέρμου είναι συγκεκριμένη.

Ένα σύστημα συναγερμού αποτελείται από την κεντρική μονάδα που είναι η καρδιά του συστήματος. Σ' αυτήν συνδέονται όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, όπως οι αισθητήρες, η σειρήνα, οι τηλεφωνικές γραμμές, το πληκτρολόγιο, τα τηλεχειριστήρια. Αποτελεί το μέσο που λαμβάνει τα σήματα ,τα καταγραφή και ενεργοποιεί τις συσκευές ανάλογα με τον προγραμματισμό που έχει κάνει ο ιδιοκτήτης. Θα πρέπει να υπάρχει εφεδρική μπαταρία σε περίπτωση διακοπής του ρευματος. Στις εξελιγμένες συσκευές θα πρέπει να υποστηρίζει τουλάχιστον τρεις ζώνες και να υπάρχει χρονοκαθυστέρηση για να έχει το περιθώριο για την είσοδο από το χώρο που προστατεύεται. Στην κεντρική μονάδα  μπορεί να υπάρχει οθόνη με ενσωματωμένο πληκτρολόγιο για να ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται η λειτουργία του συναγερμού.

 
Έαν επιθυμείτε η μονάδα πληκτρολόγιου μπορεί να είναι ξεχωριστή για να τοποθετηθεί σε θέση άμεσα προσβάσιμη. Το πληκτρολόγιο είναι η μονάδα σ' ένα συναγερμό από την οποία ο χρήστης μπορεί να χειρίζεται το σύστημα τοπικά. Στην οθόνη του πληκτρολογίου εμφανίζονται πληροφορίες και μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και να επανεργοποιήσουμε τον συναγερμό ή λειτουργία έκτακτης ανάγκης. Ακόμη στο πληκτρολόγιο μπορείτε να κάνετε και τις ρυθμίσεις και τον προγραμματισμό του συναγερμού.
Υπάρχουν τόσο ασύρματα όσο και ενσύρματα πληκτρολόγια. Χρησιμοποιώντας ασύρματα πληκτρολόγια μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου χωρίς να υπάρχει το πρόβλημα της καλωδίωσης. Είναι σημαντικό οι θέσεις των πληκτρολογίων να βολεύουν και να εξυπηρετούν τον χρήστη. Συνήθως οι βασικότερες θέσεις τοποθέτησης πληκτρολογίων είναι κοντά στις κύριες εισόδους, στην είσοδο του parking και στα υπνοδωμάτια.

Ακόμη θα χρειαστείτε μια σειρήνα που μπορεί να είναι εσωτερική ή εξωτερική για να ενεργοποιηθεί όταν θα ύπαρξη παραβιάση. Μπορείτε να χρεισιμοποιήσετε και εσωτερική και εξωτερική σειρήνα συγχρόνως.Η εμφανής θέση της σειρήνας από τους περαστικούς είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά για την ασφάλεια του σπιτιού, αφού αποτρεπεί εύκολα τους ερασιτέχνες διαρρήκτες. Ο ρόλος της εσωτερικής σειρήνας είναι σημαντικός για να πανικοβάλει τον διαρρήκτη όταν θα μπει στο σπίτι και να τον εμποδίσει να ολοκληρώσει το έργο του.

Οι εξελιγμένοι ηλεκτρονικοί συναγερμοί έχουν την  δυνατότητα της τηλεφωνικής ειδοποίησης άρα είναι απαραίτητη μια τηλεφωνική γραμμή κοντά στην κεντρική μονάδα. Υπάρχει η δυνατότητα όμως να μην χρεισιμοποιήσετε σταθέρη τηλεφωνική γραμμή αλλά να λειτουργεί το σύστημα συναγερμού με μια κάρτα κινητού SIM. Έτσι μπορείτε να το τοποθετήσετε σε σπίτια, εξοχικά κ.α.

Θα πρέπει σε κάθε παράθυρο,μπαλκονοπόρτα ή εξωτερική πόρτα να τοποθετηθούν  μαγνητικές επαφές (παγίδες)  που θα προστατεύουν από την παραβιάση του σπιτιού. Οι παγίδες απαρτίζονται από δύο τεμάχια που όταν θα απομακρυνθούν μεταξύ τους θα δώσουν εντολή ενεργοποίησης του συναγερμού.Υπάρχουν διαφορετικές μαγνητικές επαφές για διαφορετικά είδη πορτών και παραθύρων. Μια βασική διάκριση τους έχει να κάνει με το εάν μπορούμε μετά την εγκατάσταση τους ορατές στα ανοίγματα. Οι μη ορατές παγίδες έχουν περισσότερο κόστος τοποθέτησης ωστόσο το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα είναι σαφώς καλύτερο. 

Για περισσότερη ασφαλεία στο χώρο σας θα χρειαστούν αισθητήρια ανίχνευσης κίνησης (ραντάρ)που ανιχνεύουν οποιαδήποτε κίνηση  στο πεδίο κάλυψη τους το διαστήμα που είναι ενεργοποιημένος ο συναγερμός. Αυτό το πετυχαίνουν ανιχνεύοντας την διαφορά της θερμοκρασίας που εκπέμπει ο λήστης σε σχέση με το περιβάλλον.Σε μία σωστή εγκατάσταση συστήματος συναγερμού θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποιήσης όλων των περιμετρικών ανοιγμάτων (πόρτες παράθυρα) με απενεργοποιημένους τους αισθητήρες κίνησης. Με τον τρόπο αυτό ακόμα και αν βρίσκεστε και κινήστε στο εσωτερικό της οικίας μπορείτε να είστε προφυλαγμένος χωρίς οι αισθητήρες κίνησης να δίνουν εντολή του συναγερμού.

Στην περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς θα χρειαστούν αισθητήρες καπνού που ανιχνεύουν καπνό στο χώρο που είναι τοποθετημένοι με αποτέλεσμα την ενεργοποιήση του συστήματος συναγερμού και την άμεση αντίδραση από σας για να μην εξελιχθεί η φωτιά.

Επίσης στην περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος διαρροής νερού θα χρειαστούν να τοποθετηθούν ανιχνευτές διαρροής ύδατος ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για να σταματήσετε την διαρροή στο χώρο που δρα αφού ενεργοποιηθεί ο συναγερμός και μετά.

Εάν έχετε μεγάλες επιφάνειες από γυαλί στα παραθυρόφυλλα, στις πόρτες θα πρέπει να προσθέσετε και ανιχνευτές θρσύσης κρυστάλλων που θα εμποδίσει να βρει δίοδο ο ληστής σπάζοντας την γυάλινη επιφάνεια, αφού άμεσα θα ενεργοποιηθεί  το ηλεκτρικό σύστημα του συναγερμού.

Ακόμη εάν υπάρχουν ηλικιωμένοι άνθρωποι ή άνθρωποι με ειδικές ανάγκες για να ειδοποιήσουν άμεσα για έκτακτη ανάγκη(βοήθεια) τοποθετείται ασύρματο μπουτόν πανικού, το οποίο δεν χρειάζεται καλώδια αφού επικοινωνούν ασύρματα με την κεντρική μονάδα του συναγερμού. Με το πάτημα του μπουτόν ο συναγερμός ενεργοποιείται με άμεση ενεργοποιήση της σειρήνας και την τηλεφωνική ειδοποίηση εάν περιλαμβάνεται στο συστήμα του συναγερμού.

Τέλος για περισσοτέρη ευκολία όπλισης-αφόπλισης του συναγερμού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τηλεχειριστήρια.

Τώρα η οικία ή το καταστήμα σας είναι πιο ασφαλές να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε σχέδιο του διαρρήκτη  να το ληστέψει.

Πισω

Συμβουλές για την οικιακή ασφάλεια

Ασύρματα συστήματα συναγερμού

2009-05-01 09:38
Όταν χρειάζεστε ένα σύστημα ασφαλείας για το σπίτι ή το γραφείο σας το καλύτερο που μπορείτε να αγοράσετε είναι ένα ασύρματο σύστημα συναγερμού. Τα συστήματα αυτά έχουν γίνει πλέον πολύ δημοφιλή...
>>

Γνωριστε τους ασυρματους συναγερμους

2009-09-03 10:41
Στις μέρες μας τα συστήματα συναγερμών γίνονται όλο και πιο δημοφιλή αφού η εγκληματικότητα και οι κοινωνικές αναταραχές γίνονται όλο και συχνότερα φαινόμενα. Στα συστήματα ασφαλείας...
>>

Δυνατοτητες συστηματων ασυρματων συναγερμων

2009-09-16 18:44
Πολλές φορές η  χαμηλή τιμή των προϊόντων μας προβληματίζει τους ενδιαφερόμενους μήπως η χαμηλή τιμή των προϊόντων οφείλετε στην χαμηλή ποιότητα αυτών. Η απάντηση είναι όχι....
>>

Αυξηση του οργανωμενου εγκληματος

2009-09-19 16:26
Η κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης των συστήματων ασφαλείας, τόσο από επιχειρήσεις όσο και από νοικοκυριά, δεν είναι καθόλου τυχαία. Οφείλεται στο έντονο αίσθημα ανασφάλειας που επικρατεί κυρίως...
>>
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Που θα βρείτε τα συστήματα ασφαλείας της Mat-security

Πιερία

2018-10-25 11:50
Κατάστημα Τηλέφωνο Διεύθυνση
MAT-SECURITY
211.800.0210  Κατερίνη
 

 

>>

Γρεβενά

2018-10-25 15:10
Κατάστημα Τηλέφωνο Διεύθυνση
MAT-SECURITY
211.800.0210  Γρεβενά
 

 

>>

Θεσπρωτία

2018-10-25 15:44
Κατάστημα Τηλέφωνο Διεύθυνση
MAT-SECURITY
211.800.0210  Ηγουμενίτσα
 

 

>>

Πρέβεζα

2018-10-26 09:56
Κατάστημα Τηλέφωνο Διεύθυνση
MAT-SECURITY
211.800.0210  Πρέβεζα
 

 

>>

Άρτα

2018-10-29 09:37
Κατάστημα Τηλέφωνο Διεύθυνση
MAT-SECURITY
211.800.0210  Άρτα
 

 

>>

Κεφαλονιά

2018-10-29 10:29
Κατάστημα Τηλέφωνο Διεύθυνση
MAT-SECURITY
211.800.0210  Κεφαλονιά
 

 

>>

Ευρυτανία

2018-10-29 11:07
Κατάστημα Τηλέφωνο Διεύθυνση
MAT-SECURITY
211.800.0210  Καρπενήσι
 

 

>>

Φωκίδα

2018-10-29 14:47
Κατάστημα Τηλέφωνο Διεύθυνση
MAT-SECURITY
211.800.0210  Άμφισσα
 

 

>>

Κορινθίας

2018-10-29 15:28
Κατάστημα Τηλέφωνο Διεύθυνση
MAT-SECURITY
211.800.0210  Κόρινθος
 

 

>>

Λέσβος

2018-10-30 11:05
Κατάστημα Τηλέφωνο Διεύθυνση
MAT-SECURITY
211.800.0210  Μυτιλήνη
 

 

>>

Σάμος

2018-10-30 11:45
Κατάστημα Τηλέφωνο Διεύθυνση
MAT-SECURITY
211.800.0210  Σάμος
 

 

>>
<< 1 | 2 | 3 | 4

Συναγερμοί και συστήματα ασφαλείας σε προσιτές τιμές

Το e-shop υλοποιήθηκε από Webnode