Αναζητηση στον ιστότοπο

Τρόποι προφύλαξεις πολυκατοικίας και των διαμερισμάτων απο ληστείες

2021-01-01 10:34

Πρόσφατες αστυνομικές εκθέσεις τονίζουν ότι στις πολυκατοικίες έχουν αυξηθεί οι διαρρήξεις και όπως αναφέρουν εάν οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές διαμερισμάτων δεν πάρουν μέτρα προφύλαξης τότε θα έχουμε εκθετική  αύξηση των διαρρήξεων. Δυστυχώς η αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται κάθε στιγμή σε όλα τα σημεία της Ελλαδας ώστε να προφυλάξει τους πολίτες από τους κλέφτες, από τους επίδοξους διαρρήκτες.

ασύρματοι συναγερμοί για διαμερίσματα

Θα πρέπει οι ένοικοι / ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προφυλάξης χωρίς όμως να ξοδέψουν υπέρογκα ποσά, αντιθέτως θα πρέπει να κάνουν αγορές οικονομικές μεν αποτελεσματικές δε ώστε να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή προστασία του διαμερίσματός τους.

Στις πολυκατοικίες λαμβάνουν χώρα οι συνελεύσεις με σκοπό να αντιμετωπίσουν από κοινού οι ένοικοι / ιδιοκτήτες τις διάφορες ανάγκες του κτηρίου που ζουν. Μια πολύ καλή ιδέα είναι σε μία τέτοια συνέλευση οι ένοικοι / ιδιοκτήτες να θέσουν και το θέμα της ασφάλειας της πολυκατοικίας και κατ’ επέκταση έκαστου διαμερίσματος. Ξέρετε, το θέμα της ασφάλειας είναι τόσο σημαντικό όσο σημαντική είναι π.χ και η συντήρηση του καυστήρα ώστε να  αποφευχθεί περαιτέρω επιβάρυνση του περιβάλλοντος, η συντήρηση του ανελκυστήρα, θέματα καθαριότητας  κλπ.   

Στο παρελθόν τη θέση των συνελεύσεων είχαν αναλάβει οι θυρωροί, επάγγελμα που σήμερα δεν υφίσταται στις πολυκατοικίες παρά μόνο σε μέγαρα όπου στεγάζονται γραφεία και εταιρείες. Ο θυρωρός είχε υπό την εποπτεία του τα πάντα που αφορούσαν όχι μόνο την πολυκατοικία σαν κτήριο αλλά και όσους διέμεναν σ’ αυτή. Είχε λοιπόν επομιστεί και το ρόλο του φύλακα της πολυκατοικίας μιας και έλεγχε ποιός έμπαινε και ποιός έβγαινε από αυτή. Αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι και στο βωμό της οικονομίας θυσιάστηκε και αυτό το επάγγελμα, ευτυχώς όχι εξ ολοκλήρου.

Γι’ αυτό το λόγο και όχι μόνο, σήμερα θα πρέπει ο κάθε ένοικος / ιδιοκτήτης διαμερίσματος να είναι ευαισθητοποιημένος και να νιώθει ότι η πολυκατοικία είναι το δικό του σπίτι και με ποιό τρόπο να το προστατέψει καλύτερα.

Οι διαρρήκτες θέλουν η «εργασία» τους να γίνεται εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά. Ποιός όμως είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να μπουν στην πολυκατοικία και κατόπιν στα διαμερίσματα; Μα η κεντρική είσοδος της πολυκατοικίας. Θα πρέπει λοιπόν οι κάτοικοι της πολυκατοικίας όταν μπαίνουν ή βγαίνουν από την είσοδο να προσέχουν να μην αφήνουν την πόρτα ανοιχτή ώστε να διευκολύνουν την είσοδο των διαρρηκτών στην πολυκατοικία. Επίσης ένα ακόμα κόλπο για τους διαρρήκτες είναι να χτυπούν τα κουδούνια της πολυκατοικίας και να επικαλούνται υποτιθέμενη εργασία κάποιας εκ των ΔΕΚΟ π.χ ΔΕΗ,ΟΤΕ, κλπ. Έτσι για μία ακόμη φορά βρίσκεστε απροστάτευοι μπροστά στο χτύπημα των διαρρηκτών.

Σε όλες τις πολυκατοικίες υπάρχει το θυροτηλέφωνο για να μπορείτε να ανοίγετε την κεντρική πόρτα αλλά δυστυχώς μόνο στις νεόχτιστες πολυκατοικίες έχει γίνει εγκατάσταση και της θυροτηλεόρασης, η οποία επιτρέπει εκτός από την ακουστική και την οπτική επαφή με τον οποιοδήποτε «επισκέπτη».
Μια καλή λύση που προτείνουμε για τις πολυκατοικίες στις οποίες δεν είχε γίνει μελέτη για θυροτηλεόραση είναι να εγκαταστήσετε σύστημα ασύρματης θυροτηλεόρασης εύκολα και γρήγορα στην κεντρική είσοδο ώστε να μπορείτε να κάνετε οπτικό και ηχητικό έλεγχο.

Μ’ αυτό τον τρόπο έχετε κάνει το πρώτο βήμα αποτροπής του διαρρήκτη από πιθανή εισβολή στην πολυκατοικία σας.
Τί γίνετε όμως στην περίπτωση που ο διαρρήκτης έχει καταφέρει να εισχωρήσει στην πολυκατοικία; Εδώ, σ’ αυτή την περίπτωση ο κάθε ένας ένοικος / ιδιοκτήτης διαμερίσματος πρέπει να μεριμνήσει ώστε να μην ολοκληρώσει το έργο του ο διαρρήκτης. 

  • Θα πρέπει να κλειδώνει τις εξώπορτες και τα παράθυρα όχι μόνο όταν δεν είναι στο διαμέρισμα του αλλά ακόμα και όταν βρίσκετε μέσα.
  • Θα πρέπει να ενισχύσει τις μπαλκονόπορτες με ρολλά ασφαλείας και στα παράθυρα να τοποθέτηθούν κάγκελα ασφαλείας.
  • Θα πρέπει να βάλει θωρακισμένη πόρτα εισόδου.
  • Τις ώρες που κοιμάται ή είναι εκτός διαμερίσματος να τοποθετηθούν πρόσθετοι πύροι ασφαλείας ώστε ο διαρρήκτης να καθυστερήσει την «είσοδό» του στο διαμέρισμά σας.

Δυστυχώς όμως οι παραπάνω συμβουλές είναι απλά για να καθυστερήσουν  το έργο του διαρρήκτη κάνοντας το έργο του δύσκολο. Αυτό που θα τον πανικοβάλει και θα τον αποτρέψει είναι ένα σύστημα συναγερμού ασφαλείας. Και αυτό γιατί εάν υπάρχει εγκατεστημένος συναγερμός, κατά την προσπάθεια παραβίασης του διαμερίσματος σας, εκείνος θα ενεργοποιήσει την σειρήνα, εκείνη θα ηχήσει, θα ειδοποιηθούν οι ένοικοι της πολυκατοικίας και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση φυγή του διαρρήκτη. Επιπροσθέτως εάν έχετε εγκαταστήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα συναγερμού εκτός από τους ενοίκους της πολυκατοίκας θα ειδοποιηθεί και ο ένοικος / ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, κατά την απουσία του, τηλεφωνικώς από το ίδιο το σύστημα συναγερμού.

οικονοιμκοί ασύρματοι συναγερμοί σπιτιών

Όπως βλέπετε υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι για να αποτρέψετε τους διαρρήκτες από το να εισβάλουν στην πολυκατοικία ή στο διαμέρισμά σας αρκεί να διαλέξετε αυτόν που πληρεί τις προϋποθέσεις που εσείς θεωρείτε απαραίτητες. Υπάρχουν ενσύρματα και ασύρματα συστήματα συναγερμού, τα οποία με τη βοήθεια της τεχνολογίας πληρούν τα υψηλά στάνταρντς των δικών σας απαιτήσεων. Δεν έχετε παρά να κάνετε μία επίσκεψη στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα ή ακόμα και ένα τηλεφώνημα στο εμπορικό μας τμήμα ώστε να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε το πλέον κατάλληλο για την περίπτωσή σας σύστημα ασφαλείας.

συναγερμός για διαμερίσματα ασύρματοι συναγερμοί τιμές για πολυκατοικίες; προφύλαξη από ληστείες

Πισω

Τώρα μπορείτε να μας ζητήσετε να κάνουμε δωρεάν προγραμματισμό των λειτουργιών του συστήματος συναγερμού που θα επιλέξετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας.  Παρέχουμε ακόμα δωρεάν τηλεφωνική υποστήριξη σε κάθε απορία που θα δημιουργηθεί κατά την διάρκεια της εγκατάστασης.

Τηλεφωνήστε μας για περισσότερες πληροφορίες 

2118000210 -2105543227 -2105710074

Συμβουλές για την οικιακή ασφάλεια

Απομακρυσμένος χειρισμός συστημάτων ασφαλείας συναγερμοί

2017-07-19 11:22
Με την αλματώδη ανάπτυξη στην τεχνολογία του αυτοματισμού, ο ιδιοκτήτης έχει την δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης σε διάφορες συσκευές του σπιτιού χρησιμοποιώντας απλώς ένα κινητό (smartphone), tablet, laptot. Με την έννοια αυτοματισμού σπιτιού εννοούμε ότι όλες οι συσκευές...
>>

Ασύρματα συστήματα συναγερμού

2009-05-01 09:38
Όταν χρειάζεστε ένα σύστημα ασφαλείας για το σπίτι ή το γραφείο σας το καλύτερο που μπορείτε να αγοράσετε είναι ένα ασύρματο σύστημα συναγερμού. Τα συστήματα αυτά έχουν γίνει πλέον πολύ δημοφιλή σε όλο τον κόσμο, λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν. Ένα σημαντικό...
>>

Ασυρματοι ή ενσυρματοι συναγερμοι

2018-02-17 19:31
Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μετάξυ ενός ασύρματου συστήματος συναγερμού ή ενός ενσύρματου συναγερμού αφού τα πλεονεκτήματα του ασύρματου συναγερμού είναι συντριπτικά υπέρ του. Σ’ ένα σπίτι που είναι ήδη κατοικίσημο και πρέπει να τοποθετηθεί ένα συστήμα ασφαλείας συναγερμού, το...
>>

Ασφάλεια με αξιόπιστα συστήματα στο χαμηλότερο κόστος

2010-05-01 11:19
Αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε όλοι μετά την  οικονομική κρίση και αφού το μόνο που αυξάνεται είναι η ανεργία,  η εγκληματικότητα και η καθημερινή ανησυχία αυτό που ψάχνουμε...
>>

Ασφαλίστε τις εισόδους του σπιτιού

2020-03-31 13:51
Οι ασύρματες ή ενσύρματες μαγνητικές παγίδες είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να ασφαλίσετε τις πιθανές εισόδου του σπιτιού ή της εξοχικής κατοικίας, δηλαδή τις πόρτες, τα παράθυρα, τις μπαλκονόπορτες. Τοποθετουνται στην είσοδο που θέλετε να...
>>
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Συναγερμοί και συστήματα ασφαλείας σε προσιτές τιμές

Το e-shop υλοποιήθηκε από Webnode